Utvecklingsledare för Miljösamverkan Jönköpings län

REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Publicerad maj 15, 2024
Upphör att gälla maj 31, 2024
Plats Jönköpings län, Sweden
Kategori Advokater  
Jobb Typ Behovs- eller timanställning  

Beskrivning

Utvecklingsledare för Miljösamverkan Jönköpings län
Kommunal utveckling, Region Jönköpings län

Vill du testa ett spännande uppdrag att tillsammans med länets kommuner och Länsstyrelsen i Jönköping samordna och utveckla miljö- och hälsoskyddstillsynen i Jönköpings län? Vår utvecklingsledare ska vara föräldraledig från och med hösten 2024 och vi söker därför någon som kan driva verksamheten under föräldraledigheten.

Vad är Miljösamverkan Jönköpings län?
Miljösamverkan Jönköpings län består av samtliga länets 12 miljö- och hälsoskyddsförvaltningar och Länsstyrelsen i Jönköpings län. Samverkan syftar till att effektivisera tillsynen inom miljö- och hälsoskyddsområdet genom att samutnyttja medverkande parters kompetens och resurser och säkra en likvärdig bedömningsgrund. Styrgruppen för Miljösamverkan består av cheferna för miljö- och hälsoskyddsförvaltningarna samt chefen för miljöskyddsenheten respektive enheten för förorenade områden på Länsstyrelsen.

Övergripande information om Miljösamverkan Jönköping län hittar du på vår webbplats (https://kommunalutveckling.nu/miljosamverkan-jonkopings-lan/vart-uppdrag/).

Rollen som utvecklingsledare för Miljösamverkan Jönköpings län
Som utvecklingsledare för Miljösamverkan Jönköpings län arbetar du med att leda, planera, administrera och följa upp arbetet i de projekt och aktiviteter som finns med i Miljösamverkans verksamhetsplan. Verksamhetsplanen beslutas av styrgruppen.

Exempel på arbetsuppgifter är att leda och genomföra gemensamma tillsynsprojekt, ta fram handläggarstöd och informationsmaterial och ordna utbildningar och kompetensinsatser för miljöinspektörer och chefer i länet. I det dagliga arbetet innebär detta att planera och hålla möten, hålla i seminarier och workshops, kommunicera arbetet genom muntliga och skriftliga presentationer och på samverkansytor/webbplatser, arbeta med det material och andra insatser som ska göras i projekten, följa upp genomförande av projekt och sammanställa resultat och utvärderingar. Du är också sammankallande och sekreterare i styrgruppen och beredningsgruppen. Vidare har du ett gott samarbete med projektledare från övriga miljösamverkansorganisationer i landet och centrala myndigheter på miljöbalksområdet. Mycket av arbetet med medverkande parter sker på distans via Zoom, Skype, mejl, webb- och samarbetsytor.

För att lyckas i uppdraget behöver du kunna motivera andra samt skapa delaktighet och goda förutsättningar för de miljöinspektörer och chefer som deltar i projektgrupper och övrigt arbete inom samverkan.

Organisationen som du kommer att arbeta inom
Kommunal utveckling tillhör organisatoriskt Region Jönköpings län, men arbetar självständigt på uppdrag av de 13 kommunerna och styrs av ett politiskt samverkansorgan (PKS). Arbetet organiseras i olika partnerskap där kommunerna är finansiärer, aktiva ägare och även tillsätter egna personalresurser för kortare eller längre projekt. En stor del av samarbetet omfattar forskning och utveckling och kopplingen mellan vetenskap och praktik.

Kommunal utvecklings vision är: ”Tillsammans skapar vi hållbara kommuner för ökad livskvalitet.” Här kan du läsa mer om Kommunal utveckling: Startsida - Kommunal utveckling Jönköpings län (https://kommunalutveckling.nu/)

Din profil
Du som söker har en högskoleutbildning med miljövetenskaplig inriktning eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete på en miljömyndighet med tillsyn eller har på annat sätt kunskap och god förståelse för kommunernas och länsstyrelsens tillsynsuppdrag inom miljöbalken.

Meriterande är:

• Erfarenhet av tillsynsarbete enligt miljöbalken som miljöinspektör eller chef.
• Erfarenhet av att leda och genomföra projekt.
• Erfarenhet av att arbeta med webb, samverkansytor och digitala plattformar för möten.

Du har goda språkkunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, samt god datorvana. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Mångfald ser vi som en styrka varpå vi välkomnar sökande med olika bakgrund.

Som person är du målinriktad, självgående och har ett eget driv för att få saker gjorda. Du tycker om, och är bra på, att samverka och samarbeta med andra.
Du gillar att vara spindeln i nätet, är utåtriktad och har lätt för att knyta och underhålla kontakter. Du är strukturerad, flexibel och lyhörd samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i olika sakområden samt ha förmåga att skapa engagemang och inkludera projektgruppsdeltagarna i arbetet.

I rollen som utvecklingsledare har du flera projektgrupper och aktiviteter igång samtidigt. Det är då viktigt att du är strukturerad och bra på att organisera ditt arbete. Projektgrupperna arbetar på samarbetsytan Ping Pong så du behöver lära dig att hantera detta redskap.

Vårt erbjudande till dig
Tjänsten är ett vikariat med start september 2024 till och med januari 2026 under utvecklingsledarens föräldraledighet. Du kommer att vara anställd på Kommunal utveckling med placering i Jönköping. Vi erbjuder dig en arbetsplats med ett härligt och professionellt gäng som använder utveckling, utbildning och forskning för att utveckla och förbättra kommunernas verksamheter. Vi erbjuder möjlighet att arbeta på valfri plats när verksamheten tillåter. Vi håller till i nyrenoverade lokaler på Werket i centrala Jönköping.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Har du frågor om tjänsten?
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta utvecklingsledare Erica Björkebäck, 072-51 94 403 eller Ola Götesson, chef för Kommunal utveckling, 072-572 42 93.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess
Sista ansökningsdag är den 31 maj 2024. Välkommen med din ansökan!
Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida: https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/
Jönköpings län
Jönköping

Endast registrerade medlemmar kan söka jobb.