Socialsekreterare till Mottagningen

Vaggeryds kommun
Publicerad maj 15, 2024
Upphör att gälla juni 2, 2024
Plats Jönköpings län, Sweden
Kategori Socialsekreterare  
Jobb Typ Behovs- eller timanställning  

Beskrivning

Socialsekreterare till Mottagningen
Välkommen till Vaggeryds kommun, en arbetsplats där du får göra skillnad varje dag samtidigt som du utvecklas i din yrkesroll! Vi söker nu en socialsekreterare till Mottagnings-teamet.

Socialtjänstens myndighet IFO är en liten enhet med närhet till samverkanspartners och beslutsfattare där du har en stor möjlighet att påverka och bedriva utvecklingsarbete. Det finns ett nära ledarskap och stöd i vardagen för våra socialsekreterare. Vi är en arbetsgrupp med stort engagemang och drivkraft. Inom enheten finns arbetsgrupperna: mottaget, utredargruppen och familjehemsvårdsgruppen. Det finns ett mycket tätt samarbete med vuxenenheten, LSS och kommunens egen öppenvård. Vi sitter i egna kontor i kommunhuset Skillingehus i Skillingaryd, ett stenkast från stationen som erbjuder goda pendlingsmöjligheter med både buss och tåg.

Vi vill bidra till positiva förändringar i människors liv. Vårt arbete bygger på respekt för den enskildes självbestämmande, integritet, rättssäkerhet och kreativa lösningar.

ARBETSUPPGIFTER
I mottagnings-teamet finns det tre tjänster och en av tjänsterna är nu vakant. Därför förstärker vi nu med en tillsvidaretjänst till teamet. Målgruppen som mottagningsenheten arbetar med är barn och unga, VINR samt vuxen/missbruk.

Arbetsuppgifterna är att aktualisera och skyddsbedöma barns situation, genomföra förhandsbedömningar och fatta beslut om att inleda utredning inom barn och unga, VINR och vuxen/missbruk. Du tar emot och registrerar inkomna uppgifter från den enskilde, samverkanspartners och professionella aktörer och/eller allmänheten. Lagstiftning du arbetar utifrån är SoL, LVU, LUL och LVM.

Som mottagningssekreterare har du även uppgiften att bistå både professionella aktörer och samverkansparters med information och råd. En viktig del i uppdraget är samverkan både internt och externt. Vi har en hög grad av samverkan.

Du har stöd i arbetet genom ett nära chefsstöd. Vi har arbetsbelastning i balans och kan erbjuda en arbetsplats där det finns tid och utrymme att arbeta med hela socialtjänstens processer tillsammans med såväl kollegor, medarbetare och samverkanspartners. Vi arbetar med kontinuerlig och generös kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen. Erfarenhet av myndighetsutövning inom samtliga målgrupper som beskrivs ovan. Kunskap om BBIC är meriterande.

Du har goda kunskaper i lagstiftning som berör de verksamhetsområden som beskrivs ovan. Du tycker om ett omväxlande arbete och är flexibel. Rättssäkerhet och god kvalitet i arbetet är självklart för dig. Arbetsuppgifterna som socialsekreterare kräver också en god förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personligt lämplighet. Vi förväntar oss att du har en drivkraft i arbetet, högt engagemang, intresse för utveckling och kan arbeta mot uppsatta mål.

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas innan anställning.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.
Jönköpings län
Vaggeryd

Endast registrerade medlemmar kan söka jobb.