Naturbruksskolan Sötåsen söker Trädgårdslärare

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Publicerad maj 20, 2024
Upphör att gälla Never
Plats Töreboda, Sweden
Kategori Lärare i yrkesämnen  
Jobb Typ Behovs- eller timanställning  

Beskrivning

Naturbruksskolan Sötåsen söker Trädgårdslärare
Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Vill du vara med och utvecklas med oss? Vi söker just nu en yrkeslärare inom trädgårdsodling.

Beskrivning
På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk på ca 270 ha, kravgodkänd djurhållning med 62 kor, ca 40 suggor, drygt 50 tackor och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djur och trädgård. På skolan finns också en gymnasiesärskola samt vuxenutbildningar. Vi driver vårt eget lantbruk och egna trädgårdsodlingar där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. På Sötåsen utbildas nästa generation inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik och hållbara arbetssätt. På skolan bedrivs omfattade projektverksamhet i samarbete med olika forskningsinstitutioner som t ex Rise, Chalmers och SLU. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Arbetsuppgifter
Undervisning inom trädgårdsodling på samtliga skolformer som erbjuds vid skolan samt ansvar och skötsel av skolans anläggningar. Det innebär arbete med beskärning och trädvård; skötsel av utemiljöer samt trädgårdsodling.

- Du ska ingå och samverka med andra lärare i arbetslaget och på skolan.
- Du ska vara delaktig i skolans fortsatta uppbyggnad och utbildningens utveckling.
- Du medverkar i det praktiska arbetet på Sötåsen.

Yrkeslärarrollen ger dig en unik möjlighet att kombinera ett yrkeskunnande med pedagogiskt arbete. Du blir en viktig person när det gäller att skapa goda förutsättningar för elevernas framtida liv. Du kommer ingå i skolans arbetslag för trädgård och lantbruk där vi tillsammans driver utvecklingen av skolans verksamhet framåt och där våra högt ställda förväntningar på eleverna är en tydlig framgångsfaktor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst en grundutbildning inom trädgård, men gärna trädgårdsingenjör eller annan eftergymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet inom trädgård är ett krav. Yrkeslärarexamen och pedagogisk erfarenhet är meriterande.

Du är flexibel, målinriktad och tar initiativ till samarbete med kollegor. Du ingår i arbetslag där olika ämneskombinationer möts. Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta ämnesintegrerat så att eleverna upplever att utbildningen utgör en helhet.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort för manuell växellåda är ett krav och du ska ha datavana.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag, dock senast den 29 juni. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du kan ansöka om ett utdrag viahttps://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba%20hos%20oss.pdf%20

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
Västra Götalands län
Töreboda

Endast registrerade medlemmar kan söka jobb.